Hevosurheilun lupaava tulevaisuus


Hevoskilpailuteollisuus valmistautuu vuoteen 2022 uudella optimismilla. Kolmen erittäin monimutkaisen vuoden jälkeen ala on saanut impulsseja, jotka saattoivat olla ratkaisevia vuoden 2019 takaiskujen voittamisessa, kun se joutui voimakkaaseen eläinaktivistien hyökkäykseen ja puhkesi covid-19-pandemia, joka rajoitti koko vuodet 2020 ja 2021.
Yhdysvalloissa kilpamarkkinoiden arvo laski vuoden 2018 5,25 miljardista dollarista 4,94 miljardiin dollariin vuonna 2019 ja 3,44 miljardiin dollariin vuonna 2020, mutta Statista-portaalin ennuste vuodelle 2021 viittasi jo nousuun. jopa 3,52 miljardia dollaria. Nousu, joka seuraa muun muassa urheiluvedonlyöntimarkkinoiden kasvua, ilmiö, joka on rekisteröity myös täällä Suomessa ja kaikkialla maailmassa.
Hevoskilpailujen vedonlyönnistä on nyt tullut miljoonien rutiinia. Ja vedonvälittäjien markkinat lisäävät uutta arvoa toimintaan, joka juontaa juurensa 1100-luvulta ja tuli suosituksi Uudessa maailmassa 1600-luvulta lähtien, kun ensimmäiset kurssit luotiin Long Islandille. Tällä hetkellä kuka tahansa suomalainen voi seurata live-hevoskilpailua internetin kautta ja lyödä vetoa.
https://vedonlyöntisivustot.org/
Samaan aikaan yhä useammat urheilijat ja muut kuuluisat ihmiset antautuvat hevosvedonlyöntiin. Jalkapalloilija Antoine Griezmann ja valmentaja Carlo Ancelotti, Formula 1 -kuljettaja Charles Leclerc, entinen koripalloilija Tony Parker ja seiväshyppääjä Renaud Lavillenie ovat maailmankuuluja urheilijoita, jotka ovat julkisesti tunnustaneet intohimonsa hevoskilpailuihin. Ja aktiivinen jalkapalloilija, argentiinalainen Javier Pastore, loi jopa joukkueen sinisissä väreissä, jossa oli valkoinen tähti, valkoiset hihat sinisillä tähdillä ja sininen kypärä.
Markkinat ovat kiitollisia ja kolmen laskuvuoden jälkeen etsivät merkkejä lupaavasta tulevaisuudesta. Yleisö on palannut rinteille klassisilla markkinoilla, kuten Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Hevosurheiluvedonlyönti kasvattaa edelleen suosiotaan, mikä perustuu näiden kilpailujen suurille tapahtumille ominaisiin tunteisiin ja epävarmuuteen. Ja uudet työkalut, joissa yhdistyvät talous ja teknologia, kuten NFT, lisäävät lisävoimaa. Mutta puhumme tästä myöhemmin.


Pohjois-Amerikan markkinoiden viittaukset


Viitteen saaminen auttaa ymmärtämään paremmin tämän hevosurheilulajin koko kontekstia. Suomessa meillä on hyvä referenssi: Pohjois-Amerikan markkinat, jotka osoittivat voimiaan jo 1800-luvun lopulla. Vuonna 1890 Yhdysvalloissa oli 314 hevoskilpailurataa. Neljä vuotta myöhemmin perustettiin American Jockey Club.
1900-luvulla tämä urheilulaji kärsi voimakkaasta tärinästä. Hevosvedonlyönti ei ollut kiellettyä, mutta monet osavaltiot kielsivät "vedonlyönnin", mikä teki vetojen rekisteröinnin mahdottomaksi – ja edes rekisterit eivät voineet maksaa voittajille. Mutta nopeasti syntyi ratkaisu, ja hevoskilpailumarkkinat kukoistivat aina toiseen maailmansotaan asti.
Jopa suuren laman aikana urheilu oli erittäin suosittu. Suuren taloudellisen taantuman aikana hevoskilpailujen vedonlyönti oli yksi alempien luokkien hyvistä tavoista ansaita tuloja.


Kaksintaistelu, joka pysäytti maan 


Natsi-Saksan valmistautuessa sotaan, Yhdysvallat pysähtyi 1. marraskuuta 1938. Kaksi päivää aiemmin nuori Orson Welles oli aiheuttanut paniikkia lähettäessään "Maailmoiden sotaa" kuvitteellisella avaruushyökkäyksellä. Tuona 1. marraskuuta 1938 koko maa tarvitsi viihdettä hengittääkseen kuvitteellisen sodan ja toisen maailmansodan alun välillä. Ja koko maa pysähtyi katsomaan kahden hevosen, Seabiscuitin ja War Admiralin, kaksintaistelua.
https://bonniekgoodman.medium.com/otd-in-history-november-1-1938-seabiscuit-defeats-triple-crown-winner-war-admiral-in-a-match-6124e38dcbb4
Kaksi hevosta, jotka juoksivat 40 mailia (64,73 kilometriä) Baltimoressa, kilpailussa, jolla oli valtava symboliikka. Seabiscuit oli Cinderella, hevonen, joka edusti ihmisten unelmaa, itärannikon edustaja; Sota-amiraali oli aristokratian hevonen, krooninen suosikki, länsirannikon edustaja.
Kaksintaistelua valmisteltiin tiedotusvälineissä viikkoja, ja siitä tuli yksi 1900-luvun ensimmäisen puoliskon ikimuistoisimmista urheilutapahtumista. Radiolähetys olisi kerännyt yli 40 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa. Yli 40 000 ihmistä kokoontui Baltimoren radalle katsomaan tätä kilpailua. Baltimoressa uuden ennätyksen tehneen Seabiscuitin voitto on ikuistettu tämän lajin historiaan.

Miljardien vaikutus talouteen ja miljoonien hevosten arvo 


Talouskriisit ja Baltimoren kaltaisten kilpailujen symboliikka osoittautuivat perustavanlaatuiseksi hevosvedonlyönnin vahvistamisessa. Toimiala on kehittynyt niin, että kilpahevoset ovat saavuttaneet tähtitieteelliset markkina-arvot. Tässä on joitain esimerkkejä:
● Vuonna 1983 Shareef teki ennätyksen 40 miljoonaan dollariin
● Vuonna 2006 The Green Monkey myytiin huutokaupassa 16 miljoonalla dollarilla
● Vuonna 2011 Totilas maksoi 21 miljoonaa dollaria
Mikään näistä luvuista ei kuitenkaan saavuttanut vuoden 2000 ukkosenrajaa, ja Fusaichi Pegasus myytiin 70 miljoonalla dollarilla. Korkean riskin uhkapeli, joka kannatti suurelta osin hedelmää, kun Fusaichi Pegasus voitti 6 niistä 9 kilpailusta, joihin hän osallistui. Menestyksekäs ura hevoselle, joka jäi eläkkeelle vuoden 2020 lopussa.
Eikä kyse ollut vain kilpahevosten arvon noususta. Alan ammattimaisuuden myötä koko tämä talouden ala alkoi tuottaa arvoa. American Horse Councilin tutkimuksen mukaan hevosurheilulla on 39 miljardin dollarin välitön taloudellinen vaikutus, minkä lisäksi se on luonut 1,4 miljoonaa työpaikkaa pelkästään Yhdysvalloissa.

Helpot vedot ja houkuttelevat kertoimet Betssonissa


Urheiluvedonlyöntimaailmassa hevosurheilusta tuli pian yksi houkuttelevimpien kertoimien markkinoista. Pelialan kasvun myötä kuka tahansa pelaaja voi nykyään tehdä arvauksia live-hevoskilpailusta.
Voimme käyttää esimerkkinä yhtä Euroopan suurimmista vedonvälittäjistä, joka toimii myös Suomen markkinoilla. Betssonilla hevoskilpailut ovat yksi dynaamisimmista markkinoista, joiden kertoimet ovat hieman markkinoiden keskiarvoa korkeammat.
Betsson-hevosten avulla vedonlyöjällä on mahdollisuus jakaa markkinat kolmeen kategoriaan: laukka, hyppy ja ravi. Tämä vedonvälittäjä, yksi alan vanhimmista, tarjoaa myös laajan maantieteellisen kattavuuden seuraamalla hevoskilpailuja sellaisissa maissa kuin Yhdysvallat, Chile, Ranska, Iso-Britannia, Ruotsi, Norja, Australia, Uusi-Seelanti, Turkki, Belgia ja Uruguay. Vedonlyöjä voi myös seurata live-hevoskilpailua brändin alustan kautta.

NFT tuo uutta huomiota hevosurheiluun


Elävien hevoskilpailujen seuraaminen on nyt menneisyyttä. Tekniikka on kehittynyt siihen pisteeseen, että tänä vuonna 2019 NFT:ssä lanseerattiin hevoskilpailuvideopeli, joka valloitti verkkoympäristön. Seuraa meitä, me selitämme kaiken tämän.
NFT on digitaalinen esitys jostakin. Kun kyseessä on videopeli Zed Run, kilpailuissa ovat NFT-hevoset. Muistatko kerännyt kuuluisien jalkapalloilijoiden tarroja täydentääksesi albumiasi? Teknologia on tehnyt näistä keräilyesineistä digitaalisia tarroja ja tässä digitaalisessa ympäristössä tarroja kutsutaan nimellä NFT (non-fungible token). NFT esitetään uutena teknologisena vallankumouksena ja arvot nousevat pilviin.
Nyt ihmettelet, mikä suhde hevoskilpailulla on tähän, eikö niin? Koska tässä videopelissä kilpailut tehdään NFT-hevosilla, jotka voidaan vaihtaa "oikean" hevosen tavoin. Zed Run -pelaajana voit myös kasvattaa hevosia ja myydä sen NFT:n muille pelaajille, jotta he voivat osallistua kilpailuihin.
Syyskuussa ilmoitettiin, että NFT-hevosella vaihdettiin yli 125 000 dollaria. Ja trendi on, että arvot jatkavat nousuaan miljooniin tämän tietyn videopelin ja koko NFT-markkinoiden jatkuvan popularisoinnin seurauksena. Riittää, kun huomautetaan, että heinäkuussa Zed Runin lanseerannut yritys keräsi rahoituskierroksella 20 miljoonaa dollaria.
Tämän teknologisen kehityksen myötä myös "alkuperäiset" hevoskilpailut saivat uutta voimaa. Nuoremmat sukupolvet, jotka ovat enemmän yhteydessä tähän verkkoympäristöön, ovat uteliaita ja haluavat tietää enemmän hevoskilpailujen alkuperästä ja ajankohtaisista tapahtumista. Samaan aikaan videopelit antavat vedonlyöjien testata uusia strategioita ennen kuin täyttävät "oikeamman" vedonlyöntilipun vedonvälittäjälle, joka seuraa tätä urheilua, kuten Betsson.

Kuka voittaa hevoskilpailuvedoilla?


Suurin voittaja on aina se, joka pelasi voittavasta arvauksesta, mutta hevosurheiluvedonlyönti hyödyttää koko alaa promoottoreista pelaajiin yleensä, hevosfarmia, ratsastajia ja faneja unohtamatta.
Aloitetaan syyttäjistä. On totta, että vetoja voi lyödä livenä, mutta todellinen hevosurheilun jännitys koetaan ratojen katsomoissa. Vedonlyönti on aina seurannut tätä urheilua, ja jotkin suurimmista kappaleista, pääasiassa Yhdysvalloissa, ovat muuttuneet oikeiksi kasinoiksi, joissa on peliautomaatteja, pokeripöytiä, blackjackia ja bingoa monien muiden pelien joukossa. Mutta aina hevoskilpailut tärkein vetonaula.
Eri pelaajien, kuten nastat, valmentajat ja ratsastajat, hevosvedonlyönti verkossa, kuten Betsson, hevoskilpailut, auttavat tekemään urheilusta entistä suositumpaa. Tämä arvostaa koko alaa, kuten jo osoitettiin, kun mainittiin huippuhevosten saavuttamat tähtitieteelliset arvot.
Tämän promootiomäärän lisääntymisestä hyötyvät myös fanit, sillä tärkeimmistä hevoskilpailuista tulee suuria tapahtumia, joissa eletään maksimaalisella tunteella. Ja pysyäkseen tämän suosion tahdissa vedonvälittäjien on investoitava kampanjoihin ja tarjouksiin, jotka hyödyttävät pelaajia.
Kaikki tämä tekijöiden yhdistelmä ehdottaa lupaavaa tulevaisuutta tälle alalle, josta on etuja kaikille asianosaisille. Kyllä, on totta, että pandemian myötä ala kirjasi talousindikaattoreiden laskua, mutta on muistettava, että covid-19 aiheutti yhteiskunnassa muutoksia, joiden vaikutukset kasvavat ajan myötä. Rajoituksista johtuen ihmiset ovat tottuneet viettämään enemmän aikaa verkossa, tutustuneet urheilutapahtumien suoratoistoon, online-urheiluvedonlyöntiin ja uusiin teknologisiin konsepteihin.
Kaikista näistä syistä kolmen vuoden shokin jälkeen hevoskilpailut katsovat tulevaisuuteen uudella optimismilla. Hyviä uutisia Suomelle, jolla on vahva ala tällä alalla, ja Betssonilla hevoskilpailut referenssitalona.